Az együttműködés ereje

Ahogy a „nemzetközi helyzet fokozódik”, egyre többen felismerik, hogy egy együttműködő család, csapat, közösség és társadalom (s az ilyen társadalmak együttműködése) nagyságrendekkel javítja a problémamegoldási képességünket, életminőségünket, környezetünkkel, önmagunkkal és egymással való egyensúlyunk, valamint a fejlődésünk, hivatásunk, küldetésünk megtalálását.

A felismerés után egyre többen tanuljuk és tanítjuk az együttműködés művészetét, tudományát és gyakorlatát.

Önszerveződő közösségeket indítunk, és ezek indulását támogatjuk. Tervezünk, visszatekintünk, és a hibákból tanulva egyre jobb együttműködési módokat kísérletezünk ki.

Segítjük a jövőképek megfogalmazását. Összehangoljuk a különböző irányokat, segítjük a közös nevező megtalálását. Más közösségekkel is együtt dolgozunk, közös eseményeket szervezünk.

Új rendszereket is tervezünk és építünk, együttműködést támogató szemlélettel, alapelvekkel, hogy motorjai lehessenek a változásnak.

A jövőnk minősége ott dől el, hogy az együttműködést értő, tanító és támogató emberek mennyire fognak együttműködni. Felvállalva a felelősséget, elöljáróként mutatva a hiteles, működő példákat.