ÖRÖMÜNNEP 2021 – Gondolatok a bükkaljai találkozóhoz

Összegyűlünk, hogy megéljük együtt magyarságunk és emberségünk örömét. Összegyűlünk, hogy a Teremtő gyermekeiként örülhessünk egymásnak. Hogy megünnepeljük létünket a varázslatos kék bolygón, szívünkben magunkhoz öleljük a csodálatos otthonunkat adó Kárpát-hazát és annak minden lakóját.

Az ünnep töltekezés, alkalom arra, hogy kilépjünk az időből, és az ünnepi fényben visszanézzünk az életünkre, örömforrásainkra, mindenre, ami boldogságot és erőt ad számunkra.

Várunk mindenkit a Bükkben, aki szeretné megélni a szívtől szívig születő összekapcsolódást ember és ember között, magyar és magyar között!

TUDNIVALÓK:

időpont:
szeptember 3., péntektől szeptember 5., vasárnapig

helyszín:
Bükkalja, Cserépváralja, a falu északi határában található tábor:
Cserépváraljáért Alapítvány Szállás

Budapestről 160 km, 1 óra 50 perc autóval (M3-ason)
vonattal 1 óra 20 perc Mezőkövesd, onnan a busz 30 perc (+átszállás, várakozás)

szállás:
3500 ft/éjszaka – 2-4-6 ágyas, külön fürdőszobával ellátott szobákban, összesen 9 szoba van és 40-50 főt tudnak elszállásolni. A szállást hatalmas ligetes füves mező veszi körül, itt a sátrazás is engedélyezett. A ház és környéke puritán, de tiszta, rendezett és rendkívül jó rezgésű hely.

program:
Az általunk hozott kincsekből áll össze, az alább leírt gondolatok mentén.

jelentkezés:
[email protected] és 30as 419 24 48
Szállás foglalása a szállásdíj felét kitevő előleg befizetésével lehetséges. Sátrazás esetén nem szükséges az előleg.

GONDOLATOK AZ ÖRÖMÜNNEPRŐL:

Mindenki egy olyan kincset hoz el, ami neki a legnagyobb örömforrás, így másoknak is ezzel ad leginkább örömet: lehet ez tánc, elődás, játék, torna, életmód elem, étel, módszer, vers, próza – bármi, ami szívből jön és szíveket kapcsol össze. Kérlek, küldd ezt el a jelentkezéseddel együtt!

Aki átélni, hallgatni, figyelni akarja és így megélni az örömünnepet, azt is várjuk szeretettel! A szeretet-térben úgyis mindenki megnyílik, és átadja a közösbe, amiért ő érkezett – lehet ez akár egy mosoly, egy kedves szó vagy egy felismerés – , ezáltal megvalósul a boldog Együtt-Lét, ahogy az általunk másfél éve élt Teremtő Körben számtalanszor megtörtént.

Mit ünnepelünk? A bennünk lakó és a közösségi kapcsolódásunk során, annak köszönhetően sűrűn megnyilvánuló Örömöt!
A létezésünket, a bolygónkat, a hazánkat, minden eddigi eredményünket, a csodálatos Teremtőnket és minden segítőnket.
A közösségeinket, az összekapcsolódásainkat, a folyamatosan fejlődő tudatunkat. Ünnepeljük a magyarságunkat, amely rengeteg csodát ad számunkra, ahogy egyik kincsünket fedezzük fel a másik után, és kezdjük ezeket megélni. Ünnepeljük az új kort, az Aranykort, a magyarság és a Föld alkotó, boldog létét, ami azzal, hogy beszélünk róla és éljük, a tudatunkban már elkezdődött!

MAGYARSÁGUNK ÉS AZ ÖRÖMÜNNEP:

Bár mára az ünnepek kivesztek (a nemzetiek kiüresedtek), a magyarság múltjából mégis feltámadtak, és ezeknek köszönhetően vannak ünnepi élményeink: például Csíksomlyó katartikus élményei, a napfordulós tüzek maradandó örömei és életre szóló megélései, de ilyen ünnep volt Bösztörpusztán minden egyes találkozó az első Kurultájtól kezdve.

Tehát van tapasztalatunk arról, hogyan öltözködtünk, hogyan viselkedtünk ott, és talán a legfontosabb, többek által elmesélt élmény: ott éltük meg az igazi magyarságunkat, az igazi Magyarországot! Azt a világot, amiben akár a nap 365 napján is élhetnénk… Amikor több ezres/több tízezres rendezvények zajlanak le szemetelés nélkül, amikor egy „fesztiválon” az este szembe jövő emberek népdalokat énekelnek…

Egy további segítség, hogy a magyarságnak az elmúlt ezerévben és az előtte levő évezredekben is megvoltak az ünnepei, méghozzá rengeteg ilyen nap volt az évkörben.

Végső soron pedig úgy is felfoghatjuk az Örömünnepet, hogy ha mindenki elhozza, ami a szíve számára legfontosabb, akkor – akárcsak a többi hasonlóan fényes együttlét alkalmával – megszületik ott Cserépváralján az új magyar haza, és megéljük e három napban a Jövőképünket!